pondělí 13. dubna 2009

2010: Nová řada - nové názvy


Tento článek je první z řady článků věnovaných nové produktové řadě 2010. A začněme u naší vlajkové lodi - Inventoru - tím, co je vidět jako první - názvem produktů: AutoCAD Inventor 2010. Ano, je to správně. Přesněji AutoCAD Inventor Suite 2010, AutoCAD Inventor Professional Suite 2010, AutoCAD Inventor Routed Systems Suite 2010 či AutoCAD Inventor Simulation Suite 2010. Všude je slůvko "Suite", čímž je řečeno, že jde o řešení, balík více produktů, ale hlavně se v názvu místo současného Autodesk objevuje název AutoCADu - jako nedílné součásti tohoto balíku.
Jěště jednou, přehledně je to takto:
Co k této změně Autodesk vedlo? Stručně řečeno síla "značky" AutoCAD, jako nejsilněji vnímané produktové řady Autodesku. A dále tímto Autodesk mimo jiné sděluje i to, že AutoCAD (či AutoCAD Mechanical) je součástí balíku s Inventorem - toto je zajisté výhodou i vzhledem ke konkurenčním produktům, které DWG formát v podání AutoCADu nemohou ignorovat a často se snaží AutoCAD suplovat různými "like AutoCAD" produkty. Název Inventoru "uvnitř" balíku se nemění - Autodesk Inventor 2010.

Aby byl výčet kompletní, je nutné zmínit se i o změně názvu u Productstreamu (Autodesk Productstream 2009), u kterého je nyní zdůrazněna příslušnost k produktové řadě (a technologii) Vaultu - kompletní název zní Autodesk®Vault Manufacturing 2010.

Žádné komentáře:

Okomentovat