středa 12. května 2021

CAD pomáhá - cena Red Dot Award pro výrobce vozíků pro hendikepovaná zvířata

V prestižní mezinárodní designérské soutěži Red Dot Award jsou každoročně oceňovány výjimečné produkty, které dobře vypadají, ale nejen to - které kromě krásy také přinášejí zajímavé inovace a dělají svět lepším. Jsme rádi, že letos se cenou v soutěži Red Dot Design Award 2021 mohou pochlubit hned dva ze zákazníků společnosti Arkance Systems (dříve známé jako CAD Studio).

Startup AnyoneGo získal prestižní cenu Red Dot Product Design Award za své vozíky pro hendikepované psy. Tyto unikátní pohybové pomůcky pro pohybově postižená zvířata jsou prvním produktem svého druhu na světě, který vysoce uznávané ocenění organizace Red Dot obdržel.

Mezinárodní porota organizace Red Dot ocenila unikátní vozík AnyoneGo vyráběný na míru na 3D tiskárnách v soutěži zaměřené na produktový design. Autorem oceněného konceptu je průmyslový designér Jan Jiránek. Pro navrhování a výrobu těchto vozíků jsou využívány CAD aplikace Autodesk Fusion 360 a Autodesk Alias Design.

Inovativní pohybové pomůcky pro zvířata AnyoneGo se po tříletém vývoji začaly oficiálně prodávat vloni na podzim a do vybraných zemí Evropy zamířily na začátku letošního roku. Za krátkou dobu oslovily nejen více než stovku zákazníků v domovském Česku, ale pejsky ve vozících AnyoneGo už mohou lidé potkat i na ulicích ve Francii, Německu, Itálii, Slovensku nebo Polsku. Ocenění Red Dot je dalším puncem kvality a prémiového inovativního designu, který majitelé postižených pejsků oceňují.

„Ocenění Red Dot je velkým povzbuzením pro celý náš tým a potvrzením toho, že děláme svou práci dobře. U vozíku pro hendikepovaná zvířátka ale rozhodně nekončíme, do jednoho z dalších ročníků plánujeme přihlásit i náš připravovaný lidský vozík, který vytvoří zcela novou kategorii designu i funkčnosti,” doplňuje Martin Schenk, CEO AnyoneGo.

Každý vozík AnyoneGo je vyráběn na míru pro konkrétního psa ve čtyřech základních velikostech a pěti možných barvách. Díky inovativním designovým prvkům lze vozík snadno upravit pro maximální pohodlí jeho „uživatele.“

Kromě vozíků pro hendikepovaná zvířata nabízí firma AnyoneGo také psí ortézy na přední zápěstí a chodící vaky. Další informace najdete na www.anyonego.com.




Druhým oceněným zákazníkem Arkance Systems v letošních Red Dot Design Award 2021 je vizovická společnost KOMA Modular navrhující a vyrábějící obytné modulární systémy navrhováné pomocí parametrických CAD nástrojů. Ocenění získala za svou novou řadu Fashion Line Relax - prefabrikované moduly, ze kterých je možné sestavit objekt pro rekreaci, podnikání či bydlení. Tyto modulární systémy dnes slouží jako sídla firem, bytové domy, školská zařízení, prosazují se i ve zdravotnictví. Více informací na www.koma-modular.cz.

Oceněným gratulujeme! Jsme rádi, že naše návrhové nástroje reálně přinášejí výhody a pomáhají realizovat inovativní výrobky, které se takovýmto způsobem dokážou prosadit i v mezinárodní konkurenci.

Žádné komentáře:

Okomentovat