úterý 16. května 2023

Rozšíření ochrany proti souběžnému spuštění licencí Autodesk

Nový systém ochrany licencí proti náhodnému souběžnému spuštění zavedený v únoru tohoto roku (viz oznámení) bude od 20. června rozšířen na většinu desktop produktů Autodesku.

Autodesk zavádí upozornění pro prevenci souběžného používání licencí, aby pomohl zákazníkům vyhnout se náhodnému nadužívání licencí. Upozornění se zobrazí uživatelům, kteří se mohou pokusit spustit jedno předplatné produktu na více než dvou zařízeních současně. Zpráva vyzve uživatele, aby relaci dané aplikace na druhém zařízení pozastavil, nebo aby se přihlásil jako jiný uživatel. Od února je tato nová funkce zavedena pro Inventor a Civil 3D (ještě předtím pro Fusion 360) a nyní bude 20. června zavedena i pro většinu ostatních produktů - tedy AutoCAD, Plant 3D, Revit, 3ds Max, Vault, Infraworks... (kromě níže uvedených výjimek).

Tato aktualizace zajišťuje lepší transparentnost a ochranu proti nadměrnému využívání v rozporu se stávajícími licenčními pravidly pro předplatné. Funkce bude platit pro:

  • Většinu desktopových produktů s licencemi na jméno (viz výjimky).
  • Všechny desktopové operační systémy.
  • Všechny verze produktů 2020 a novější.
Výjimky: Tyto produkty nebudou zahrnuty do kontroly souběžného spuštění: Arnold, AutoCAD Raster Design, Burn, Fabrication CADmep, Factory Design Utilities, Helius PFA, Inventor CAM, Inventor Engineer-to-Order Server, Inventor LT, Inventor Nastran, Inventor Nesting, Inventor OEM, Manufacturing Data Exchange Utility, Moldflow Adviser, Moldflow Insight, Moldflow Synergy, Navisworks Manage, Navisworks Simulate, Point Layout, PowerInspect, Revit - Generative Design, SketchBook Pro, Smoke, TruNest, VRED Core, VRED Render Node, Vehicle Tracking,

Připravte se na tuto změnu přiřazením stávajících předplatných konkrétním uživatelům namísto použití sdíleného přihlášení, případně doplněním subscription licencí pro konkrétní uživatele, kteří pak k přístupu k produktům použijí vlastní přihlašovací jméno. Kontaktujte Arkance Systems pro pomoc a bližší informace.

Žádné komentáře:

Okomentovat