pondělí 8. května 2023

Změny standardního a premium předplatného Autodesk

Od dnešního dne dochází k několika důležitým změnám u standardních a prémiových předplatných softwaru Autodesk - tedy tzv. Autodesk Standard Plan a Premium Plan. Standardní plán je běžné subscription, tak jak jej znáte. Již bezmála 3 roky je ale nabízen i tzv. "prémiový" plán, který zahrnuje další benefity. Podrobně viz Prémiový plán předplatného Autodesk.

Od 8. května 2023 se mění skladba obou plánů a snižuje se cena prémium plánu. Zákazníci tak získávají rozšířené funkce. Změna se projeví i u stávajících předplatných. Přehled změn:

  • V plánu Standard již bude zahrnuto jednotné přihlášení (SSO), které všem zákazníkům umožní přístup k důležitým bezpečnostním funkcím.
  • Cena plánu Premium se snižuje na 185€, čímž se Premium plán zpřístupní většímu počtu zájemců.
  • Pro plán Premium se připravuje i hodinový reporting využití licencí, nasazení a asistence při upgradu. Už nyní lze pomocí API připojit vlastní reportovací nástroje.

Porovnání funkcí standardního a prémiového plánu najdete na stránce Prémiový plán předplatného Autodesk.

Co přináší ono SSO přihlašování? Doménový (tzv. "enterprise", "federative" nebo "SSO") login umožňuje zjednodušit správu firemních uživatelů. Ti se tak ke svým produktům Autodesku nepřihlašují pomocí svého "Autodesk ID" jako dnes, ale svým standardním firemním účtem (heslem), podobně jako se třeba už dnes přihlašujete do MS Office 365. Není tak potřeba spravovat další sadu uživatelských účtů. V případě Premium plánu je dokonce možné synchronizovat skupiny uživatelů a přiřazovat jim nastavení licencí Autodesk (např. skupina "Inventor_users_Prague"). Licence je automaticky přiřazena při prvním přihlášení daného uživatele (i nadále jde o licenci na jméno, není "plovoucí"). Systém podporuje následující podnikové poskytovatele identity (Identity Providers, IdP): Active Directory Federation Service (AD FS), Microsoft Azure, Okta, OneLogin, PingOne, PingFederate (PF).

Jsme připraveni vylepšovat vašeho zkušenosti s plány předplatného a v budoucnu přinášet více funkcí a výhod. Rádi vám pomůžeme s nasazením systému SSO. V případě jakýchkoli dalších dotazů se neváhejte obrátit na svého partnera pro nasazení návrhových technologií, společnost Arkance Systems.

Žádné komentáře:

Okomentovat